Detail | Dijkman Coating

Om de website van Dijkman Coating goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

 

Stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg

 

Het gebouw van het nieuwe stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg is gebouwd met het oog op een goed binnenklimaat in combinatie met energiebesparing. De basis van het klimaatsysteem is betonkernactivering met een warmtepomp en opslag van warmte en koude in de bodem. In combinatie hiermee is gekozen voor volledig natuurlijke en dus stille ventilatie. Aan de snelwegzijde van het gebouw zijn draaibare glazen, reflecterende lamellen geplaatst. De lamellen zijn zo geplaatst dat het inkomende licht door de ruimte wordt verspreid.

Een centraal afzuigkanaal van circa 2,5 meter doorsnee in het midden van het gebouw werkt deels op natuurlijke trek door opwarming van lucht. De luchtuitlaat op het dak zorgt voor extra trek. Bij volkomen windstilte treedt automatisch een grote ventilator in werking. Deze luchtuitlaat is vormgegeven naar het symbool in het wapen van Den Haag: de ooievaar.

Voor de gecompliceerde conservering van de ooievaar werd Dijkman Coating gevraagd. Het bijzondere van dit project was de omvang van de producten. De ooievaar is ruim 10 meter lang, waardoor het een logistieke uitdaging is om het product succesvol thermisch te verzinken en te poedercoaten. De tweede uitdaging op logistiek gebied is het transport. Ook dit is door Dijkman Coating succesvol en schadevrij uitgevoerd.

 


 

 

 

 

 

 

 

<< Ga terug

Bekijk dit project

 

Stadsdeelkantoor 1Stadsdeelkantoor 2Stadsdeelkantoor 3

Klik voor een vergroting.