Detail | Dijkman Coating

Om de website van Dijkman Coating goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

DC6® - zonne-energie project Aruba

 

Aruba: DC6® Zonne-energieproject

 

Op Aruba wordt een groot gedeelte van de stroomvoorziening geleverd door zonnepanelen op het vliegveld. Een Nederlands bedrijf kreeg hiervoor de opdracht en mocht het dak van de parkeerplaats bekleden met zonnepanelen. De totale capaciteit van het project is 3,6 MW en daarmee één van de grootste van het Caribische gebied.

Voor dit grootschalige zonne-energie project heeft Dijkman Coating de stalen constructie gepoedercoat. Het dak heeft een oppervlakte van 24.000 m2 en is voorzien van 14.000 zonnepanelen die op jaarbasis circa 7.000.000 kWh produceren. De zon levert op deze wijze een hoop energie terwijl de auto's op de luchthaven in de schaduw geparkeerd kunnen worden.

De grootste uitdaging bij dit project was het Caribisch zeeklimaat op Aruba. De omstandigheden eisten een coatingsysteem dat bestand was tegen het hoge zoutgehalte in de lucht om corrosie tegen te gaan. Het combineren van verschillende expertises stelde Dijkman Coating in staat om een volledig nieuw coatingsysteem te ontwikkelen: DC6®. Dit systeem weet onder strenge omstandigheden alsnog de vereiste hoogwaardige kwaliteit te garanderen. Dijkman Coating heeft hiermee een uniek en exclusief coatingsysteem in handen dat inmiddels bij uiteenlopende projecten wordt toegepast.

Benieuwd naar de prestaties van DC6®? Bel of mail Dijkman Coating

 


 

 

 

 

 

 

 

<< Ga terug

Bekijk dit project

 

Aruba 1Aruba 2Aruba 3Aruba 4

Klik voor een vergroting.