Detail | Dijkman Coating

Om de website van Dijkman Coating goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

Flatgebouw Nijmegen

 

Flatgebouw Nijmegen

 

In de Nijmeegse Vogelaarwijk Hatert is door de architect een flatgebouw ontworpen dat uitzicht biedt op de volledige omgeving. Op de begane grond zijn organisaties gevestigd die zich richten op wonen, zorg en welzijn. Daarboven telt het gebouw 72 huurappartementen.

De uitdaging van het project zat voornamelijk in het uitwerken van de balkons, waarbij een passende maatvoering, een juiste montagewijze en wind- en waterdichtheid cruciaal waren. Elk balkon heeft een bladmotief in de aluminium borstwering.

Dijkman Coating heeft voor dit project het verzinken en poedercoaten van de balkons verzorgd. Qua maatvoering was elk product anders. Dit leverde Dijkman Coating een logistieke uitdaging op om alles zo efficiënt mogelijk door de productie te laten lopen. De logistieke uitdaging ging echter verder dan dat. Vanwege de bouwmethode werd een strakke planning gevraagd met betrekking tot het aanleveren van de producten. Dijkman Coating heeft elk product individueel per bouwlaag verpakt, zodat alles op de bouwplaats eenvoudig en snel gemonteerd kon worden.

Een paar jaar geleden heeft het architectenbureau voor dit gebouw de ‘Architectural Award’ gewonnen. 

 


 

 

 

 

 

 

 

<< Ga terug

Bekijk dit project

 

Flatgebouw Nijmegen 1Flatgebouw Nijmegen 2Flatgebouw Nijmegen 3Flatgebouw Nijmegen 4

Klik voor een vergroting.